"KARACABEY SEMPOZYUMU" TOPLANTISININ ÜÇÜNCÜSÜDE BORSAMIZDA YAPILDI
|
Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası ile Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksekokulu tarafından önümüzdeki yıl Mayıs ayında gerçekleştirilmesi planlanan ‘Karacabey Sempozyumu’nun hazırlık çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
Karacabey’in geleceğinin belirlenmesi amacıyla düzenlenecek sempozyum öncesinde ilçenin turizmi, kentleşmesi, sosyal yapısı, doğal kaynakları ve çevre değerleri, eğitim sağlık ve sportif yapısı, tarih kültür ve sanatı, tarımı ve hayvancılık ile sanayi ticaret ve ekonomisi hakkında ayrı ayrı çalıştaylar yapılıyor.
Karacabey Sempozyumu’nun hazırlıkları kapsamında geçtiğimiz hafta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü ile Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Ak’ın yanı sıra, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşları yöneticilerinin de katılımıyla ‘Sosyal Yapı Çalıştayı gerçekleştirildi.
Söz konusu çalıştay ile; ‘Sosyal Yapı’ açısından Karacabey’in öncelikli değerlerinin ve farklılıklarının ortaya çıkartılması, bunların rekabet imkânlarını da ele almak suretiyle sosyal yapının nasıl olduğunun/olacağının tespiti amaçlanıyor. Bu sayede amaçların tanıtılıp uygulanması ile önce Karacabey’e sonra da Bursa ve Türkiye’ye ekonomik değer olarak kazanım elde edilmesi hedefleniyor.
Sosyal Yapı Çalıştayı’nın açılışında konuşan Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü, “Karacabey Sempozyumu bizler için yol gösterici önemli bir çalışma olacak. Sempozyumda Karacabey’in geleceğine yönelik tarım ve hayvancılık ile ilçemizin sanayi, ticaret ve ekonomik yapısı hakkındaki konular başta olmak üzere her alanda değerlendirmelerde bulunulacak. Sempozyum öncesinde yapmaya başladığımız çalıştaylarla swot analizleri gerçekleştiriyor, fırsatları, tehditleri, güçlü ve zayıf yanlarımızı belirliyoruz. Sempozyumda bu konular detaylarıyla ele alınacak.
Daha önce turizm ve kentleşme üzerine gerçekleştirdiğimiz çalıştayların üçüncüsü olan Karacabey’in sosyal yapısını masaya yatıracağız. Kentin sosyal yapısı değinilmesi gerekilen önemli bir konudur. Bu çalışmaların Karacabey ve çevresine yararlı olmasını diliyorum.” dedi.
Karacabey Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde yapılan ve Prof. Dr. Erol İyibozkurt’un yönetiminde gerçekleştirilen çalıştayda, ilçenin sosyal yapı açısından güçlü yanlarının; etnik yapının çeşitli olması, suç oranının düşük, huzurlu bir yerleşim yeri olması, eğitim düzeyinin yüksekliği, genç nüfustaki artış oranının yüksekliği olarak belirtildi.
Zayıf yanlarının; sosyal tesislerinin yetersiz oluşu ve Karacabey halkının büyük kentte yaşama isteği olarak belirlendi. Fırsatlar olarak; engellilerin sosyal faaliyetlerinin desteklenmesi ve eğitim faaliyetlerinin artması; tehditler olarak ise; eğitimli nüfusun dışa göçü olarak ifade edildi